Gelenaglar

Publicerad: 18 nov 2021

Gelé härdas i uv-lampa och finns i en mängd olika variationer och utformningar för att kunna anpassas så bra som möjligt till just dina behov. Gelé naglar finns att få både som nagelförlängning / nagelförstärkning (nytt set) och direkt på dina egna naturliga naglar (påfyllning/återbesök).

Ett nytt set utförs antingen med tipp eller mall, beroende på vad som passar din nagels form och vilken design du önskar.  Vissa naglar behöver en hårdare gel, vissa behöver en mjuk gel och flexibel gel medan andra behöver något mitt i mellan. Rätt gel på rätt nagel är viktigt för att uppnå ett så hållbart resultat som möjligt, utan släpp och brutna naglar.

Gelénaglar anpassas efter dina önskemål och kan göras i valfri längd, tjocklek, form och färg. Gelénaglar går att få: olika variationer, som helgfärga, handmålat, dekoration med stämplar, glitter, stenar, m.m. Själva designen och dekorationen på gelénagel görs enligt dina och våra idéer. Bara fantasin sätter gränserna! Normalt sker återbesök med 3-4 veckors mellanrum.

Allergi

Gelé och shellack är så kallade härdplaster, uppbyggda av akrylater (ej akryl). Produkterna är Lilly Nails.se och är lågallergena, vilket innebär att relativt få personer utvecklar en allergi. Risken att du som kund utvecklar en allergi är därmed väldigt liten. Det är viktigt att du går till en salong som är noga med att inte applicera materialet på din hud eller i öppna sår. Själva materialet är allergiframkallande i sin flytande form men inte efter att det har härdat. Själva slipdammet som uppstår vid en avfilning är väldigt svagt allergiframkallande. Vi erbjuder dig under behandlingen, om du önskar munskydd.

Nagelmyter

Vi höra ofta på salongen: “Jag byggde mina naglar för X år sedan och de är fortfarande förstörda eller naglarna behöver andas”. Detta är fel för att dina naglar behöver inte andas, de har inga lungor! Naglarna är precis som resten av din kropp, får allt de behöver via blodet. Blodet levererar all näring till nageln och nagelroten. Nagelroten och matrix ligger en liten bit in under nagelbandet, här bildas själva nageln och den växer ca 3-4mm/månad.

Vi höra ofta om personer som berättar vid något tillfälle haft gelénaglar och därefter skyller dålig nagelkvalitet på detta, vilket till största del är felaktigt. Faktiskt kunden har glömt vilken nagelkvalitet hen egentligen hade från början, och har blivit van vid de hårda naglarna (gelénaglar) är och upplever därmed att nageln blivit tunnare och skörare.

”Det är farligt att ha gelénaglar när en är gravid”

Vi som jobba med gelé finns inget riskabelt under graviditet, vilket då innebär att du som kund inte heller utsätter ditt ofödda barn för ökad risk. Men är ditt eget beslut och väljer du att avstå från gelénaglar under din graviditet är det upp till dig. Du måste känna dig bekväm och trygg med ditt beslut. Vi vill informera dig om att det inte är riskabelt att ha gelénaglar under en graviditet.

” Gelénaglar är tjockare än akrylnaglar”

Det spelar ingen roll vilka material (gel eller akryl) ska du användas, utan på hur tjockt lager som appliceras på naglar. Det beror i vissa fall om kunden behöver ha lite tjockare naglar för stabiliteten, men den som i flesta är att kunderna få tunna verklighetstrogna naglar.